Moottorirata-moottoritie

Sekä moottorirataa että moottoritietä on vaadittu poistettavaksi tai siirrettäväksi. Mielestäni molemmat ovat tällä hetkellä oikeilla paikoillaan ja ehdoton rikkaus paikkakunnalle.

Moottorirata on ainutlaatuinen Suomessa, lähellä asutusta, helposti saavutettavissa ja monikäyttöinen sekä kesällä että talvella. Nykyisen käytön lisäksi sinne voisi kehitellä vielä lisää toimintoja, mahdollisuuksia on. Meluhaittojen vähentämiseksi tulisi tietenkin tehdä kaikki voitava esim. rakennuksilla, kasvillisuudella, katsomoilla ja maapenkereillä.

Pohjavesille rata on todella pieni riski verrattuna Ahveniston harjun ylittäviin teihin, katuihin ja asutukseen. Harjun yli kulkee tunnissa enemmän ajoneuvoja kun radalla ajaa vuodessa, puhumattakaan öljy-ja myrkkykuljetuksista, maassa olevista kymmenistä öljysäiliöistä ja asutuksen sadevesistä, jotka valuvat harjualueelle. Moottoriradalla ja koko harjualueella pohjaveden tilaa seurataan hyvin kattavasti. Kaupungin vedenotolle radan riski on olematon siksikin, että pohjaveden virtaussuunta on radalta pohjoiseen.

Kaupungin halki kulkeva moottoritie sijaitsee oivallisessa paikassa. Se on rakennettu paikkaan, joka on vanhaa järvenpohjaa, kymmeniä metrejä liejua ja haiseva karnaali pajupusikkoineen. Se yhdistää hienosti Hämeenlinnan maan suuriin kaupunkeihin.

Melun suhteen moottoritien kattaminen olisi hyvä, hyödyllinen ja näyttävä ratkaisu.

Kommentti artikkeliin “Moottorirata-moottoritie”
  1. avatar Heikki Notko sanoo:

    Hyvä mielipide! Olen kanssasi samaa mieltä.

Jätä kommentti

css.php